Diensten

Diensten

Behandeling bij overgangsklachten
Je behandeling bestaat uit klassieke Chinese acupunctuur, eventueel aangevuld met specifieke Chinese kruiden, voedingsadviezen en tips voor een leefstijl die past bij deze nieuwe fase in je leven.

Wat kun je verwachten van een acupunctuurbehandeling

Belangrijk: lees eerst dit

Alle vrouwen in mijn praktijk vertel ik dat de overgang geen ziekte is. Het is een natuurlijke fase in je leven als vrouw. Ik vind het belangrijk dat je dit begrijpt: de overgang is louter een uiting van hormonale veranderingen in je lichaam. Je bent niet ziek en iedere vrouw ter wereld gaat door deze fase.

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) verloopt het leven van een vrouw in fasen van elk zeven jaar. Je krijgt borsten, wordt ongesteld, raakt zwanger en geeft borstvoeding. Al deze zaken kosten een bepaald soort energie: nierenergie. Vanaf je 35ste raakt deze nierenergie langzaam uitgeput. Rond hun 49ste merken veel vrouwen dat hun lichaam verandert en kunnen ze overgangsklachten krijgen.

TCM is een natuurlijke manier om je nierenergie te beïnvloeden. Overgangsklachten kun je echter ook krijgen door teveel stress of een verkeerde voeding. Daarom is TCM altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

De overgang is en blijft een natuurlijk proces, waarvoor je gewoon de tijd moet nemen. Ook TCM kan het tij niet keren en jou je menstruatie teruggeven. Wel zul je veel minder last van je klachten krijgen.

Wat kun je verwachten van een acupunctuurbehandeling

Intake en diagnose

Voordat de behandeling begint, gaan we eerst praten over je klachten. Ik vraag je hoe je je voelt, of je goed in- en doorslaapt, wat je eet en hoe je spijsvertering is. Ook voel ik je pols en kijk ik naar je tong. Zo krijg ik nog meer informatie die me helpt bij het stellen van een goede diagnose.

Als ik zo de oorzaak van je klachten heb achterhaald, stel ik een behandelingsplan aan je voor. Je hoort precies wat mijn bevindingen zijn en wat er gaat gebeuren.

Behandeling

Sommige vrouwen reageren snel op een behandeling, bij andere duurt het wat langer. Dat kan afhangen van je leeftijd en hoe lang je al klachten hebt.

De acupunctuurbehandeling zelf gebeurt met dunne steriele naaldjes. Daarmee prik ik op acupunctuurpunten op de meridianen in je lichaam. Eventuele blokkades worden zo gestimuleerd en opgeheven.

Vind jij acupunctuur eng? Nergens voor nodig! Een acupunctuurbehandeling door een ervaren behandelaar zoals ik doet absoluut geen pijn. Het gaat heel zachtjes en voorzichtig. Bovendien proberen we in de eerste behandelsessie altijd eerst uit hoe het bij jou gaat.

De meeste vrouwen krijgen eerst vijf behandelingen. Daarna evalueren we of de behandeling aanslaat en of de klachten minder zijn geworden. Eventueel stel ik weer een nieuwe diagnose en pas ik de behandeling aan.

Na acht/negen behandelingen evalueren we weer. Wanneer blijkt dat het dan al veel beter gaat, bouwen we langzaam af.

In de loop van de behandeling (en daarna) krijg je ook kruidenpoeders, die vooral plantaardig zijn en afgestemd zijn op jouw specifieke klachten. Als het nodig is, krijg je ook adviezen over een gezonde(re) andere leefstijl en voeding. Vaak kun je al met eenvoudige aanpassingen – bijvoorbeeld door bepaalde voeding te eten of juist te mijden – veel verlichting van je  klachten krijgen.

Wil je een afspraak maken? Bel dan naar 06 – 24 884 141 of stuur een mail naar info@ontspannenindeovergang.nl. Ik neem z.s.m. contact met je op.