Over Ruo Yu Fang

Over Ruo Yu Fang

Ik ben een ervaren acupuncturiste en heb mij gespecialiseerd in het behandelen en verlichten van overgangsklachten, zoals opvliegers, vermoeidheid en stemmingswisselingen. Mijn praktijk is in Nijmegen.

Ik begrijp precies waar jij en andere vrouwen mee zitten

ruoyu fang

Als vrouw, als moeder. Soms is de combinatie van werk, huishouden en gezin zwaar! Ik zie het ook in mijn omgeving, bij mijn Nederlandse en Chinese vriendinnen. Je probeert alle ballen in de lucht te houden. En dat lukt prima. Maar dan komt de onvermijdelijke overgang … met al haar onvoorspelbare klachten.

Gelukkig zie ik ook dat veel vrouwen er prima doorheenkomen. Ze leren goed voor zichzelf te zorgen en zich in acht te nemen wanneer hun lichaam en geest dat van ze vragen. En ze durven zichzelf ook (eindelijk!) de aandacht die ze nodig hebben.

Ik ben blij dat ik dat als acupuncturiste mag ondersteunen. Toch weet ik dat acupunctuur voor veel vrouwen nieuw en misschien zelfs eng is. Daarom neem ik alle tijd om je op je gemak te stellen. Ik vind het belangrijk om uit te leggen wat ik doe en waarom, en je zo echt te betrekken bij je behandeling.

Over Ruo Yu Fang

Sinds 1993 woont en werkt Ruo Yu Fang in Nederland. Vanwege de promotie van haar man aan de Universiteit van Groningen was het gezin eerder naar Nederland geëmigreerd. Na vier jaar verhuisden ze naar Nijmegen. Ruo Fu Yang heeft twee zonen.

Werkervaring en opleiding

Ruo Yu Fang is als acupuncturiste opgeleid in China. Ze studeerde in 1984 af in de Traditionele Chinese Geneeskunde aan het Qinghai Medical College. Daarna volgde ze cursussen interne geneeskunde aan de Praktijk Beijing TCG Universiteit. Van 1984 tot 1993 werkte ze als junior- en seniorarts in verschillende ziekenhuizen.

In 2006 voltooide ze de Westers Medische Basis opleiding aan de Academie Qing Bai in Amersfoort. Hier volgde Ruo Yu ook de bijscholingen ooracupunctuur (2008) en gynaecologie (2010/2011).

In 2015 heeft Ruo Yu een verkorte opleiding Medische Basiskennis aan de HvNA te Velp gevolgd en voltooid.

Van 2003 tot 2008 werkte Ruo Yu in de praktijk voor TCG van Jan Elferink in Lichtenvoorde. In 2007 startte zij haar eigen acupunctuurpraktijk.

Beroepsverenigingen

Ruo Yu Fang is sinds 2002 lid van de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeswijzen (ZHONG). Deze beroepsvereniging ondersteunt therapeuten in de traditionele Chinese geneeswijze bij de uitoefening van hun praktijk. 

Wil je een afspraak maken? Bel dan naar 06 – 24 884 141 of stuur een mail naar info@ontspannenindeovergang.nl. Ik neem z.s.m. contact met je op.